2018. október 12-14. - Budapest, Gesztenyés-kert

ingyenes rendezvény

MEGHÍVÓ A 6. KÜRTŐSKALÁCS FESZTIVÁLRA

Ízletes, vonzó, családbarát!

2013. őszén egy olyan ínycsiklandó rendezvényt hívtunk életre, amely bebizonyította: minden elemében alkalmas arra, hogy hagyományt teremtsen, 2018-ban már a hatodik Kürtőskalács Fesztivált rendezzük.

A Fesztivál központi témája, nevéből adódóan a kürtőskalács, amely egyszerre hagyományos és megújulásra képes modern finomság. Elkészítésének és ízesítésének számtalan módja van - ezt hivatott a fesztivál megmutatni.

Immár 6. éve, hogy a Kürtőskalács Fesztivál tervezésében két dolgot tartunk szem előtt: hogy minőségi, együtt–töltős családi programok kíséretében a hagyományos parázson sült kürtőskalács csodavilágába kalauzoljuk az érdeklődöket.

Az idei fesztivál szlogenje:
Kürtőskalács: család, móka, kacagás

Fővédnökünk: Pokorni Zoltán, a budapesti 12. kerület (Hegyvídék) polgármestere.

A Kürtős Kaland jótékonysági közösségi kürtőskalács sütés házigazdája: Papp Gergő - "Pimaszúr"

A rendevény műsorvezetője: Berecz István

2013-ban a Városháza Parkot, 2014-2016 között a Vajdahunyad várát, 2017-től a budai Gesztenyés kertet töltjük meg érdeklődőkkel: magyarokkal és külföldiekkel.
A kürtőskalács készítő házikókban a hagyományos és különleges ízesítések mellett készítünk rendhagyó kürtőskalácsokat az ételintoleranciával élőknek, a kísérletező kedvűeknek pedig kürtősskalácsból készült desszert különlegességeket.

Az eseményen szerzett pozitív élmények nemzetközi szinten is hírét viszik a Fesztiválnak – bizonyítja ezt számos Instagram fotó, Facebook bejegyzés és email a világ több tájáról.

A fesztiválon családosok, gyerekek és fiatalok egyaránt megtalálják a nekik való programot, akár a Csináld magad! kézműves foglalkozáson, amely mellett idén mini vidámpark is üzemelni fog, akár a Kürtős Kaland közösségi, jótékonysági kürtőskalács sütő programon, a kézműves vásáron, a Faszénen sült ételek udvarában vagy a fergeteges koncerteken.

A tavaly sikeresen debütált Relax Szigetet idén is tervezzük, ahol a Rendelj és Pihenj! stand üzemel. Itt minden a kényelemről szól: miután megrendelik a kürtőskalácsot, sorbanállás és unalmas várakozás helyett babzsákokon pihenve, az óriáskifestőnél, vagy épp az ingyenes sakk-, társasjáték- vagy csocsó és darts sátorban tölthetik el az időt, amíg egy sms-ben jelzik, hogy elkészült a kürtőskalács!

A szintén közkedvelt Gyerek Liget-ben idén több ingyenes programot tervezünk: Magic-Box gyerek sátor, mese foglalkozás, zsonglőr és készségfejlesztő játékok, körhinta és arcfestő is várja a kicsiket és nagyokat.

Várjuk hát szeretettel, szívvel-lélekkel Önt és családját, szomszédját, rokonait és barátait egy élményteli ínycsiklandó hétvégére.