2018. október 12-14. - Budapest, Gesztenyés-kert

ingyenes rendezvény

Programok a Gyerekligetben

Székelyföldi Legendárium
A legérdekesebb programunk a Székelyföldi Legendárium két óriás társasjátéka: a Tatárittyom és A székely kincsek őrzői. Különlegessége, hogy élethű nagyságú bábukkal játszhatnak a gyerekek, sőt ők maguk lesznek a főszereplők a mondák és legendák világban. A Meseszekér varázsdobozába pedig az első székelyföldi 3D rajzfilm kockáit nézhetik.

Óriás malom-játék
Aki még nem ismeri az egyik legősibb táblajátékot, annak itt az ideje kipróbálni ezt az egyszerű, de nagyszerű stratégiai társasjátékot. Az óriás malom táblán meghozzuk az érdeklődők kedvét, és a Malom sátor alatt pedig több kis malom játékkal pedig hosszú órács meccseket is játszhatnak a fanatikusok, ugyanis nálunk a szalvéta is malom-mintás.

Magix-box játék sarok
A MagicBox – a gondolkodtató játékok birodalmába kalauzol, ahol főleg logikai játékokat hoznak a gyerekeknek, így korosztály nélkül mindenki megtalálja a magának megfelelő elfoglaltságot, és a szülők, nagyszülők is hosszú perceket tölthetnek együtt, olyan játékokkal, amelyek készségfejlesztőek és szórakoztatóak.

Zsönglőr és készségfejlesztő játékok
A Gupé készségfejlesztő játékokat gyártó manufaktúra jóvoltából a gyerekek megismerkedhetnek az ördögbot, virágpálca és lebegő bot zsonglőr tudományával. A játékok tanításával céljuk arra sarkalni a látogató közönséget, hogy minél több időt töltsön mozgással a szabadban, mindeközben fejlesszék a reflexeiket, mozgáskoordinációjukat, egyensúlyérzéküket, koncentrációs képességüket, úgy hogy köben a játék élményével gazdagodnak.