Kürtőskalács Vigalom

2019. május 10-12. - Budapest, Holnemvolt Vár

Kürtőskalács Vigalom a Holnemvolt Várban

A tavasz első napján, egy remek hírrel jövünk: idén május 10-12. között beköszönt a Kürtőskalács Vigalom, melyet a kisgyermekes családok legnagyobb örömére az Állatkert új játszóparkjában, a mesés Holnemvolt Várban szervez meg a Vitéz Kürtős csapata. Az általunk jegyzett Kürtőskalács Fesztivál sikerein felbuzdúlva jutottunk arra a következtetésre, hogy nem elég egy évben csupán egyszer egy nagyot kürtőskalácsozni, mert az erdélyi finomság bárkit, bárhol levesz a lábáról.

Évek óta érik a fejünkben a gondolat, hogy mi lenne, ha nem csak ősszel, hanem tavasszal is a kürtőskalácsé lenne a főszerep egy hétvégére Budapesten. Arra gondoltunk, hogy ugyan nem olyan nagy volumenben, de legyen néhány nap tavasszal is, amikor családias környezetben a hagyományos, a glutén-és tejmentes, valamint a fitnesz kürtőskalácson át a kürtőskalács-desszert különlegességekig minden kürtős finomság megkóstolható egy helyen. Év közben kevés a lehetőség arra, hogy az összes íz, méret és forma különlegesség egyszerre bemutatkozzon az édesség rajongóknak. Éppen ezért ötleteltük ki a Holnemvolt Vár vezetőségével közösen, hogy az októberi KürtősFeszt mellett– a május 10-12-i hétvégén megszervezzük a fesztivált kicsiben, egy hangulatos Kürtőskalács Vigalom keretében, melynek varázslatos otthont ad a Holnemvolt Vár.

Mivel a Holnemvolt Vár a kisgyermekes családok kedvelt fővárosi állatkerti játszóparkja, így a Kürtőskalács Vigalom is főként őket megcélozva szerveződik. Inspirálódva az októberi KürtősFeszt népszerű programjaiból, nyitányként ismét készülünk egy táncos flashmobbal, melyhez bárki csatlakozhat. Elhozzuk a közkedvelt Kürtipédia Kvízjátékot, melyen értékes ereklyék találnak gazdára, a kicsiknek pedig zenés mesemondással, papírszínházzal, cirkusszal és bábjátékkal kedveskedünk. Lesznek kézműves foglalkozások, arcfestés, szénrajz és színező workshop, valamint az óriási malomjátékot is kipróbálhatják a legkisebbek és nagyobbak egyaránt.

Esténként a hely mesés hangulatához illően akusztikus koncertekkel várjuk a fiatalokat és a felnőtteket

A színes, szórakoztató, készségfejlesztő programokon túl természetesen a Holnemvolt Várban is lesz „Csináld magad!” sátor, ahol bárki sajátkezűleg is elkészítheti kedvenc kürtőskalácsát, emellett 5-6 standon válogathat a hagyományos ízesítésű székely süteménytől kezdve a különleges, egyedi ínyencségekig, bármiből.

Sőt, aki esetleg még nem találkozott az új kürtőskalács desszertező, az Édes Mackó mennyei kínálatával, annak még egy remek ok arra, hogy kilátogasson a napsütötte Holnemvolt Várba május második hétvégéjén és kanalat ragadva megízlelje a Kürtős Gubát, a Madárlátta Kürtőst vagy épp gyermekkorunk kedvencét, a Kürtős Grízt.

És hogy a Kürtőskalács Vigalomnak miért legjobb helyszíne a Holnemvolt Vár? Mert az édes lakomát követően a család együtt látogathatja meg a Hetedhét Palota népszerű magyar mesehőseit és játékait, a Sünsipotályban a lábadozó süniket, madarakat, a Cápasuli kiscápáit, vagy az állatsimogató kiskecskéit.

Kürtőskalácsból, meglepetésekből, jókedvből és nagy leleplezésekből tavasszal sem lesz hiány.

Várjuk szeretettel, szívvel-lélekkel!
A Vitéz Kürtős és az Édes Mackó csapata