2018. október 12-14. - Budapest, Gesztenyés-kert

ingyenes rendezvény

Nagy Közös Sütés 2013-2016.

A Nagy Közös Sütés minden évben visszatérő programja a Kürtőskalács Fesztiválnak. Célja, hogy bebizonyítsuk: kürtőskalácsot sütni bárki meg tud tanulni és bárhol süthet a világon, hisz nem nagy ördöngösség, csak elszántság kell hozzá, jó társaság, kiváló alapanyag, egy jó kürtőskalács sütő eszköz (Bake'n'Roll), egy csipet szeretet és a megfelelő mennyiségű lélekfűszer.
Ezért minden évben a Nagy Közös Sütésre amatőr csapatok gyűlnek össze: párok, családok, baráti társaságok, munkatársak, együtt, egy helyen, egy nagy közös móka keretében egyszerre sütnek a lehető legtöbb kürtőskalácsot.

Ez egy 4-5 órás program, ahol egy gyors kürtőskalács sütő talpaló után kezdődik a közös móka: minden csapat a Vitéz Kürtős segítségével a Bake’n’Roll parti sütőn megsüti a saját kürtőskalácsait, majd ünnepélyes keretek között kiosztjuk a kürtőskalács sütő újonc diplomákat.

A Nagy Közös Sütés egyben egy jótékonysági akció is, hisz minden évben felajánljuk a nevezési díj egyrészét egy rászoruló szervezetnek, valamint a megsütött kürtőskalácsokból is minden évben olyan gyerekek kapnak, akik egyébként nehezen jutnának hozzá egy finom kürtőskalácshoz.

Programok 2013. 2014. 2015 2016
A Nagy Közös Sütés nevezési díjának felajánlása Nagycsaládosok Országos Egyesülete Alapítvány az ALS betegekért Fogyatékosok Országos Diák és szabadidősport Szövetég Országos Egyesület a Mosolyért
Kb. 100.000 Ft Kb. 135.000 Ft Kb. 150.000 Ft Kb. 45.000 Ft
A Nagy Közös Sütésen sült kürtőskalácsok felajánlása Kb. 150 kürtőskalács Hűvösvölgyi Gyermekotthonnak Kb. 180 kürtőskalács Hűvösvölgyi Gyermekotthonnak 200 db kürtőskalács a FODISZ gyerekeknek 105 db kürtőskalács a FODISZ gyerekeknek

A Nagy Közös Sütésnek természetesen minden évben tétje volt és lesz is.

Első évben felállítottuk a Kürtőskalács Egyszerre Sütés rekordját, amikor 52 csapat, 105 ember egyszerre sütött 108 kürtőskalácsot.

Második évben ezt a rekordkísérletet hivatalossá tettük, így beírtuk magunkat a Magyar Rekordok könyvébe, ugyanis együtt állítottuk fel a kürtőskalács egyszerre sütés rekordját Magyarországon: 125 fő, 65 csapat, 248 kürtőskalácsot sütött egyszerre.

A 3. Nagy Közös Sütésre sajnos a zord időjárás miatt kevesebben jöttek, de így is összegyűlt 31 csapat, és megtartottuk az 1. Kürtőskalács szépségversenyt, melyre lelkesen neveztek a résztvevők.