7. Kürtőskalács Fesztivál

2019. október 11-13. - Budapest, Városliget

4. Kürtőskalács Fesztivál meghívó

A Kürtőskalács Fesztivál, amely a legújabb hungarikumunk, a kürtőskalács népszerűsítéséért jött létre, egy igazi hagyományőrző gasztro-kulturális esemény. Célja az eredeti erdélyi-magyar, faszénparázson sült kürtőskalács és annak a több mint kétszáz éves hagyományos készítési módjának megismertetése úgy a hazai, mint a külföldről hozzánk látogatók számára.
Ezt a tradíciót szeretné a fesztivál tovább éltetni, ugyanakkor küldetésünk, hogy a kürtőskalács tökéletesen betöltse a hungarikumoknak szánt szerepet: vigye hírét Magyarországnak a nagyvilágba, és ezért az idei éve szlogenje:

Kürtöld világgá: kürtőskalács - csodakalács!

A 4. Kürtőskalács Fesztivál fővédnöke dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a Hungarikum Bizottság elnöke.

Igen, a csodakalács birodalmába kalauzoljuk a kedves látogatókat, hisz faszénen, elektromos sütőben vagy olajban sütve, végtelen számú ízvariációban, több méretben és formában egyaránt megtalálják a kürtőskalácsot a fesztiválon.
A hagyományos ízek mellett lesz málnás, csokicseppes, citrusos, gyömbéres és még sorolhatnák az izgalmasabbnál izgalmasabb ízeket, a hagyományos „óriás” méret mellett lesz kicsi, mini és normál méretű kürtőskalács, ugyanakkor a kürtőskalácsból készült desszert különlegességek sorát is bővítjük: a Kürtős Csapágy, Kürtős Krémes, Kürtős Fondue, Kürtős Cake, Kürtős Karika és Kürtős Fagyi mellett újabb meglepetéssel készülünk. De nem marad ki a sorból a teljeskiőrlésű lisztből, vagy a glutén- és laktózmentes alapanyagokból készült kürtőskalács sem. Tehát idén is olyan kürtőskalács kínálattal várjuk a kedves látogatókat, amelyet együtt egyszerre sehol máshol nem találnak meg.

Természetesen a sok finomság, a gasztroudvar és kézműves vásár mellett, a Kürtősfesztre igazi fesztivál hangulatot varázsolunk. A fiatalok a fergeteges koncerteken bulizhatnak, vagy romantikázhatnak az árnyas fák alatt. A családosok különböző játékokon szórakozhatnak, mint a Kürtipédia Kvízjáték és Kürtősfeszt szerencsekerék, és érdekes programokon tölthetik együtt az időt, mint a Csináld magad! kézműves foglalkozás, vagy a Nagy Közös Sütés. Míg a kicsiknek külön játékokkal készülünk a Gyermek-ligetben, a színpadot is érdemes figyelniük, hisz csakis értük lesznek gyerekkoncertek, bűvész, bohóc, mesemondó.

Várjuk szeretettel, szívvel-lélekkel Önt, családját, szomszédját, rokonait és barátait egy élményteli édes hétvégére!

A Vitéz Kürtős csapata