7. Kürtőskalács Fesztivál

2019. október 11-13. - Budapest, Városliget

Ilyen volt az 1. Kürtőskalács Fesztivál

Itt kóstolhatták először az olajban sült tejszínhabbal, vagy vaníliakrémmel töltött kalácsot, a gluténmentes kalácsot, teljeskiőrlésű szőlőcukros fittness-kalácsot vagy kürtőskalácsból készült ínyencségeket, mint a Kürtős csapágy vagy Kürtős Krémes, amelyeket kollégáink kísérleteztek ki külön erre az alkalomra.

Az első Kürtőskalács Fesztivál számokban: összesen 2100 kg fehérliszt, 100 kg teljeskiőrlésű liszt, 50 kg glutén- és laktózmentes liszt, 700 kg cukor, 2500 csomag vanilíás cukor, 50 kg dió, 450 csomag fahéj fogyott.

A Nagy Közös Sütés programunk is elérte a célját: felállítottuk az "Kürtőskalács Egyszerre Sütés" rekordját: 51 csapat, 105 fő, kb. 300 kürtőskalács készült egyszerre.

A ”Csináld Magad” sátorban, munkatársaink segítségével kipróbálhatta bárki, hogyan kell elkészíteni egy ízletes kalácsot.
Sőt, a fesztiválon volt először kapható az a sütő, amivel akár otthoni kerti partikon sem lehetetlen visszaidézni a három nap hangulatát.

Nem titok, sokan mondták, hogy egy „édességnek” nem lehet fesztivált tartani. Ezért ért váratlanul bennünket, hogy a három nap alatt hozzávetőlegesen 15 000 (!) látogató volt kíváncsi a Fesztiválra. Ezúton is köszönjük a sorban állók végtelen türelmét a kollégáink felé, örülünk, hogy bebizonyosodott, hogy a kürtőskalácsot kedvelők „családja” nagyobb, mint gondoltuk.

Minden napra jutott program. Remek koncertek várták a kilátogatókat.

A célunk az volt, hogy egy színes fesztivált hozzunk létre, a kürtőskalács népszerűsítése érdekében, és nem pedig kürtőskalács vásárt terveztünk.
A sok pozitív visszajelzésből, s a három nap alatt tapasztalt hangulatból, úgy gondoljuk az I. Kürtőskalács Fesztivál elérte célját, és felülmúlta a várakozásainkat!

Ha Isten is úgy akarja, jövőre mindenkit vár újra a Kürtőskalács Fesztivál! Köszönjük Mindenkinek, aki ott volt!

A Vitéz Kürtős csapata