7. Kürtőskalács Fesztivál

2019. október 11-13. - Budapest, Városliget

Kürtős Kaland - jótékonysági közösségi kürtőskalács sütés

Az eddigi években sikeresen futó Nagy Közös Sütés programunk a tavaly már a Kürtős Kaland - jótékonysági közösségi kürtőskalács sütés nevet kapta, ugyanis most e program még több kalandot ígér: amellett, hogy ahogy előző években a jelentkező csapatoknak maguk kell megsütniük a kürtőskalácsokat, úgy gondoltunk, hogy miután a tavaly sikerült már maga a tésztát is meggyúrni a Kürtőskalács Mix segítségével, 6. évben ideje magasabb szintre lépni: idén valódi kovásszal és valódi összetevőkből gyúrják a tésztát a bátor jelentkezők!

„SÜT A CÉG!” – Pimasz úrral!
„Vajon mi sül ki belőle?”

IDÉN A CÉGEKÉ A FŐSZEREP!
Képviseld Te is céged egy két fős csapattal, less be a kürtőskalács készítés rejtelmeibe és segíts a hátrányos helyzetű gyermekeknek!

Miért érdemes velünk tartania a különleges programon?
- Október 13. (szombat) munkanap, tartsatok Ti is egy rendhagyó munkanapot
- Nagyszerű csapatépítési lehetőség: a cég munkatársai is bíztathatják a vállalkozó szellemű csapattagokat
- Betekintést nyerhetsz a kürtőskalács készítés fortélyaiba a tészta összeállításán át a sütésig
- Ínycsiklandozó kürtőskalácsokat kóstolhatsz
- Segíthetsz a hátrányos helyzetű gyermekeknek

Szereted a kürtőskalácsot? Akkor itt a helyed a Kürtős Kaland közösségi sütésen, ahol idén is megrajzoljuk Magyarország kürtőskalács-szeretet térképét.

A Kürtős Kaland, minden évben tartogat valami különleges meglepetést. Sikerült már megdönteni a kürtőskalács egyszerre sütés rekordját, rendeztek kürtőskalács szépségversenyt és elkészült az ország legnagyobb kürtőskalács tortája is.

Az idei Kürtős Kaland, jótékonysági közösségi kürtőskalács sütés kihívása a következő:
Papp Gergő, Pimaszúr, ha nem is ott alszik, de ott vendégeskedik a Kürtősfeszten, így a jelentkező csapatoknak őt kell lenyűgözni kürtőskalácsból készült desszerttel.

Az esemény tétje - akár az Édes Mackó kürtőskalács cukrászda kreatív desszertjeiből inspirálódva – hogy a versenyző csapatok újragondoljanak egy hagyományos magyar édességet kürtőskaláccsal felhasználásával. Mivel az idei fesztivál újdonságai a különböző kürtőskalácsból kreált magyar desszertek, mint a Kürtős Guba, Kürtős Gríz, Madárlátta Kürtős, vagy Kürtős Zserbó, ezért a Kürtős Kaland tétje is szorosan kapcsolódik ehhez.

A felhívás most az, hogy a csapatok híres vagy nem híres magyar desszerteket kürtőskalácsra hangoljanak. Papp Gergő nem akar ötleteket adni, de eszébe jutott pl. a Kürtős Jancsi, és még sorolhatnák, hisz nagyon sok jó desszertünk van.

Feltétel, hogy édes desszert legyen, a libamájat és a piros aranyat hagyjuk most ki belőle.
A verseny tétje az, hogy az első 3 helyezettből választjuk ki azt a szerencsés céges csapatot, akinek a kreációja ott fog szerepelni egy teljes hónapig az Édes Mackó étlapján.

Fontos az is, hogy vendéglátói körülmények között is könnyen elkészíthető legyen, megfizethető alapanyagokból készüljön és jól hangzó neve legyen. Az Édes Mackó vezetősége fenntartja a jogot a recept, tálalás, forma módosítására, természetesen az ötletgazda beleeggyezésével. A nyertes csapat 10 db Holnemvolt Vár belépőjegyet kap és saját desszertjének bármikori megajándékozásával lepjük meg az Édes Mackóban.

Nevezd be céged, de jöhetsz a pároddal, testvéreddel, kollégáddal, barátoddal, barátnőddel, apával vagy anyával, vagy akár elhívhatod a nagyit és a szomszédot is, találjátok ki a cégéretek nevét és süssétek meg a saját kürtőskalácsotokat, hogy ti is felkerüljetek a kürtőskalács térképre.

Nem tudsz kürtőskalácsot sütni? Ne aggódj! Hisz a Vitéz Kürtősnél évekig dolgoztunk, hogy kifejlesszük a Bake’n’Roll otthoni kürtőskalács sütőt, és azt a Kürtőskalács mix-et, amellyel garantáljuk, hogy bárki tud kürtőst sütni. Ha eljössz, bebizonyítjuk, hogy nem kell más hozzá, mint elszántság, jó társaság, kiváló alapanyag, egy jó kürtőskalács sütő eszköz (Bake'n'Roll), egy csipet szeretet és a megfelelő mennyiségű lélekfűszer. A jó hangulatról, alapanyagról és sütőeszközről mi gondoskodunk és ha ez sem elég, akkor Papp Gergő, Pimasz Úr segít, Berecz István házigazda pedig bátorít!

És plusz egy indok, hogy elgyere a Kürtős Kalandra: amellett, hogy Pimasz Úrral Süt a cég!, még jótékonykodsz is: ugyanis a nevezési díj egy részét idén a Vakok Batthyány László Római Katolikus Gyermekotthonának ajánljuk fel, a megsütött kürtőskalácsokból pedig a gyermekotthon látássérült gyerekeit vendégeljük meg.

A Kürtős Kaland legszebb pillanata az egyszerre sütés, amikor 40 csapat, 80 fő, az ország minden tájáról egyszerre süt 80 kürtőskalácsot, ezért ezt a programot idén is élőben közvetítjük!

2 fős csapatokkal lehet nevezni, maximum 40 csapatot tudunk fogadni. A helyeket a regisztráció sorrendjében töltjük fel.
A regisztráció díja 10.000 Forint / csapat (ez magába foglal 6-8 db kürtőskalács elkészítéséhez való alapanyagot, két kötényt, csomagolópapírt és apró ajándékokat).

Légy részese az eseménynek, integess a kamerába szeretteidnek, a főnöködnek és mutasd meg, hogy Süt a te céged kürtőskalácsot Pimasz Úrral

Regisztráció itt!

Várunk a Kürtős Kaland jótékonysági közösségi kürtőskalács sütésen!