7. Kürtőskalács Fesztivál

2019. október 11-13. - Budapest, Városliget

3. Nagy Közös Sütés és kürtőskalács szépségverseny

Idén harmadik alkalommal szervezzük meg a Nagy Közös Sütést, ahol különböző csapatok: párok, családok, baráti társaságok, munkatársak, együtt, egy helyen, egy nagy közös móka keretében egyszerre sütnek a lehető legtöbb kürtőskalácsot.

A Nagy Közös Sütés célja, hogy bebizonyítsuk: kürtőskalácsot sütni bárki meg tud tanulni, nem nagy ördöngösség, csak elszántság kell hozzá, jó társaság, kiváló alapanyag, egy jó kürtőskalács sütő eszköz (Bake'n'Roll), egy csipet szeretet és a megfelelő mennyiségű lélekfűszer.

A tavaly sikerült beírnunk magunkat a Magyar Rekordok könyvébe, ugyanis együtt állítottuk fel a kürtőskalács egyszerre sütés rekordját Magyarországon: 125 fő, 65 csapat. Ezt kell idén megdönteni! Várjuk hát a jelentkezőket! Ám gyorsan regisztráljon, aki szeretne jönni, mert a hely adottságai miatt csak 70 csapatot tudunk fogadni! A jelentkezéseket a regisztráció sorrendjében rögzítjük.

Az idei Nagy Közös Sütés érdekessége még, hogy lesz Kürtőskalács Szépségverseny is. Minden csapat nevezhet a versenyre egy darab általuk sütött legszebbnek vélt kürtőskaláccsal. A benevezett kürtőskalácsok közül egy szakmai zsűri választja ki a legszebbet. A nyertes csapat értékes Vitéz Kürtős ajándékcsomagot nyer, valamint tiszteletbeli Vitéz Kürtős taggá avatjuk.

További érdekesség, hogy idén a nevezett csapatok között kisorsolunk egy 34 900 Ft. értékű BakenRoll-t (otthoni használatra alkalmas mini kürtőskalács sütő szettet.)

Várjuk tehát a csapatok jelentkezését, hogy idén is jót mókázzunk együtt, miközben ezzel jótékonykodunk is. Ugyanis a regisztrációs díj egyrészét minden évben jójékonysági célra ajálnjuk fel. Idén a FODISZ (Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége) a szerencsés kiválasztott.
A pénzösszzegen kívül csapatonként egy kürtőskalácsot várunk felajánlás gyanánt, amit szintén a FODISZ által támogatott fogyatékos gyerekeknek ajándékozunk.