7. Kürtőskalács Fesztivál

2019. október 11-13. - Budapest, Városliget

Grill-desszert készítő verseny

Faszénen, fán, szabadtűzön sütni ősi magyar hagyomány. A Szabadtűzi Lovagrenddel és a Magyar Grill Szövetséggel közös szervezésben a 3. Kürtőskalács Fesztiválon grill versenyt hirdetünk, amelyre minden bátor csapatat várunk.

A 3. Kürtőskalács Fesztivál egyik újdonsága lesz a Faszenes ételek udvara, ahol arra szeretnénk rávilágítani, hogy mi mindent készíthetünk faszénparázs fölött: legyen az hús, sütemény vagy bármilyen csemege, grillen elkészítve sokkal egészségesebb és teljesen más ízt kapnak az ételek. Ezért a finom falatok mellett, szombaton és vasárnap is grill-bemutatókkal várjuk az érdeklődőket.

Ám ezt megspékelve vasárnapra szervezünk egy grillbajnokságot is:

I. Őszköszöntő Ízes Finomságok - GRILL-DESSZERT KÉSZÍTŐ VERSENY

Ide várjuk azokat a vállalkozó szellemű amatőr vagy akár profi szakácsokat is a 3. Kürtőskalács Fesztivál zárónapjára, akik szeretnék bebizonyítani, hogy Ők a legények, lányok a konyhában, vagy ha kell a konyhán kívül is, szabadtűzön készítve édes csemegéket, hogy elnyerjék a „Ízes-grill mester” címet és az „Őszköszöntő Ízes Finomságok Mestere” Vándorkupát!

A verseny jellege: Kizárólag grill eszközök használatával, helyben készítendő desszertek illetve hagyományos Kárpát-medencei, szabadtéren (is) készíthető desszertek versenye.

Verseny kategóriák

I. kategória - Grillezett, tésztaalapú desszertek
II. kategória - Grillezett, gyümölcs alapú desszertek
III. kategória - Szabadtéren készült bármilyen desszertek
IV. kategória - Kürtőskalács


A verseny időpontja: 2015. október 11.
A verseny helyszíne: Budapest – Városliget – Vajdahunyad vár

Versenykiírás:I. Őszköszöntő Ízes finomságok Mestere vándorkupa versenykiírása.doc

Az ország minden részéből várjuk a szabadtéri gasztronómiát, a grillezést a népi ételeket kedvelő versenyzőket, csapatokat.

A szabadtűzön sütés a magyar népnek ősi hagyománya, amelynek ápolásához mi úgy kívánunk hozzájárulni, hogy közelebb hozzuk a mai generációt is a műfaj rejtelmeihez. A verseny különlegessége érthetően tehát az, hogy csak grill eszközöket használva készíthetik a versenyzők az ételeket.

A csapatoknak 1 fő „sütő-mester”-ből és akárhány kuktából kell állnia, de nem praktikus egy egész focicsapatot hozni, hiába tartja úgy a mondás, hogy a sok jó ember kis helyen is elfér. Azt, hogy a „sütő-mester” idézőjelét kinél hagyhatjuk el, egy szakmai zsűri fogja eldönteni.

Legalább 3 kategóriában kell indulni, hogy a versenyző csapat pontozhatóvá váljon.
A kürtőskalácshoz szükséges Bake ’n Roll sütőt természetesen mi biztosítjuk. A vándorkupa elnyerésének dicsősége mellett értékes ajándék is jár a nyertesnek.
És persze az a kihívás, hogy jövőre a címét megvédve újra bizonyítsa, hogy érdemes rá, hogy a serleg az Ő polcának lehessen dísze!

Jelentkezni a Szabadtűzi Lovagrend e-mail címén lehet: szelektiv@force5.hu